Girona
Selva
7951 h.
93 m.

Vidreres

Vidreres se situa al sud-est de la plana de la comarca de la Selva. El terme municipal està format per diversos nuclis: el poble de Vidreres i els nuclis de les Bòries i Cartellà, així com el mas de Caulès. La totalitat d’aquest conjunt convida a passejar pels paratges i pels carrers plens d’història, a practicar esport a l’aire lliure ia seure a taula per gaudir de la seva gastronomia.

El nucli urbà de Vidreres acull diferents edificis històrics, testimonis directes del desenvolupament de la població, que ajuden a conèixer-ne més detalls. De l’herència arqueològica del poble en destaca el búnquer de Can Batllosera; la capella de Sant Iscle i Santa Victòria, patrons de Vidreres; el castell de Sant Iscle o l’església de Santa Susanna. Tots ells han presenciat episodis com la guerra del Francès (guerra de la Independència) o la Guerra Civil.

Els carrers del poble transporten, com si fos un acte reflex, a admirar l’església de Santa Maria de Vidreres. Aquest recinte parroquial d’estil barroc s’inclou a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya i destaca per presentar elements arquitectònics molt diferenciats: a la part inferior, més antics, ia la superior, més moderns.