Lleida
Pallars Jussà
5911 h.
468 m.

Tremp

Tremp és una ciutat de 6.739 habitants ubicada a la zona nord-occidental de Catalunya, a mig camí entre els Pirineus i la Plana de Lleida. Tremp és la capital econòmica del Pallars Jussà i és alhora la ciutat que ofereix tots els serveis, tot i no tenir un gran teixit industrial. Es caracteritza per ser la porta del Pirineu, doncs aplega gran quantitat de serveis que són únics per a totes les comarques de l’Alt Pirineu com ho són l’Hospital Comarcal del Pallars o la Partida Judicial del Pirineu.

Malgrat formar part de les comarques pirinenques, la seva estratègica situació li permet gaudir d’un clima mediterrani, amb temperatures mitjanes similars a les del prelitoral català, si bé les temperatures màximes i mínimes són més extremes.

Cal tenir en compte que, tot i ser capital del Pallars Jussà, l’actual terme de Tremp supera els límits d’aquesta comarca i comprèn un fragment de la comarca de l’Alta Ribagorça, ja que els antic termes de Sapeira i Espluga de Serra en realitat pertanyen a aquesta comarca.