Lleida
Urgell
17445 h.
373 m.

Tàrrega

Tàrrega és la capital de la comarca de l’Urgell, situada a la plana de Lleida i entre els altiplans de la Segarra i l’Urgell i als marges del riu Ondara. És un centre comercial i de serveis destacat de l’àrea oriental de les Terres de Ponent. La ciutat té 17.931 habitants i fa de llaç d’unió entre els altiplans de la Segarra i l’Urgell.

L’origen de Tàrrega es remunta al segle XI quan el Comte de Barcelona Ramon Berenguer I conquereix el castell i la converteix en un centre estratègic. Fins al segle XVI va viure una etapa de prosperitat gràcies a la comunitat jueva, però s’acabà amb l’arribada de les pestes i el bandolerisme que suposaren una gran despesa per a la construcció de la muralla. Amb l’arribada del ferrocarril, la llum, l’aigua i el telèfon Tàrrega esdevé la ciutat que és avui dia com a centre neuràlgic de comunicacions.

FiraTàrrega, el principal certament escènic del sud d’Europa, fundada l’any 1981 s’ha erigit en una de les trobades internacionals més significatives d’artistes i amb el ventall teatral més contemporani i visual. El mercat del coc, amb 35 edicions, és un espai on forners i pastissers de proximitat posen a l’abast mostres gastronòmiques del cóc urgellenc juntament amb diverses receptes flequeres. La fira de la cervesa artesana, aplega productors i elaboradors de cerveses artesanes d’arreu del territori català, acompanyant les degustacions també s’ofereix mostres de pràctiques tradicionals de fabricació i concerts de música.