Girona
Selva
5703 h.
803 m.

Sant Hilari Sacalm

Sant Hilari Sacalm és la capital de Les Guilleries, el Km 0 d’un feréstec i encara poc conegut massís entre La Selva i Osona. Un km0 on la natura i els boscos ens regalen amb generositat innumerables fruits, sensacions i productes, on són més agraïts que mai amb qui els visita i estima, i on arriben als màxims nivells de bellesa, pau i autenticitat. Un lloc privilegiat on els amants de la natura poden gaudir-la de mil maneres diferents, i on es mostra i ens dóna a nosaltres sense matisos, tal com és.

L’origen de Sant Hilari Sacalm s’ha de situar als voltants de l’església de Sant Hilari, que és una construcció romànica del segle X, però que va ser reformada al segle XIX i que va entrar a formar part del bisbat de Vic des d’aleshores. Amb el temps, els seus dominis van anar augmentant i la seva potència econòmica va anar creixent.

A banda de la gran quantitat d’activitats que s’organitzen al municipi al llarg de l’any destaquen dues activitats festives: el Via Crucis Vivent, declarada festa tradicional d’interès nacional, que cada any se celebra per Setmana Santa i la Fira Guilleries, una fira que pretén potenciar i donar a conèixer tots aquells productes i encants que amaguen les Guilleries.