Barcelona
Maresme
28531 h.
8 m.

Premià de Mar

Premià de Mar és un municipi costaner amb muntanyes. Limita amb el Parc de la Serralada Litoral i hi forma part. Un dels elements a destacar de Premià de Mar són les abundants rieres, avui dia totes elles canalitzades en el seu tram urbà i normalment eixutes durant la gran majoria de l’any.

Les primeres dades històriques sobre el poblament del que avui coneixem com a municipi de Premià de Mar són força antigues. S’han documentat restes prehistòriques, com per exemple algunes terrisses pertanyents al neolític inicial a la plaça de la Sardana, o d’altres de l’estil del neolític final o de Montboló on abans hi havia els antics Frigorífics del Maresme SA, l’any 1998, amb les seves característiques nanses en forma de túnel.

Culturalment, Premià de Mar compta amb un museu municipal, dos teatres i una biblioteca, i celebra la festa major del 9 al 14 de juliol en honor de Sant Cristòfol. Coneguda com la Festa Major de Pirates i Premianencs rememora els atacs que els pirates barbarescs realitzaven a les costes del Maresme entre els segles XVI i XVIII.


View Larger Map