Girona
Alt Empordà
1063 h.
28 m.

Portbou

Portbou vessa d’història, cultura i art. Ho podeu descobrir mentre camineu pels seus costeruts carrers, quan passegeu per la Rambla vers el mar o, simplement, en arribar-hi en tren. Aquí en teniu un tast:

Memorial Walter Benjamin: memòria de Walter Benjamin (Berlín 1892-Portbou 1940) i dels exiliats europeus entre els anys 1933 i 1945, Dani Karavan ha creat el memorial “Passagen” a la vila de Portbou.

Temple parroquial de Santa Maria:t emple d’estil neogòtic amb aparença de catedral. Té una llargada de 33 metres, una amplada de 8’50 metres i una alçada de 20 metres.

Estació internacional del ferrocarril: edificada el 1929, en destaca la gran marquesina de vidre i ferro que cobreix les andanes.

Portbou és mar. Nasqué com a port de pescadors, i en segueix sent la seva essència: un poble i una gent oberts al Mediterrani més natural, verge i salvatge. Un dels últims llocs on encara podem deixar passar les hores en silenci mentre pesquem, agafar una barqueta per perdre’ns o simplement embadalir-nos amb l’impressionant blau pur d’aquestes aigües. No és estrany, doncs, que Portbou ens ofereixi una gran varietat d’activitats relacionades amb el mar:

Banys en cales i platges verges, submarinisme, caiac, pesca esportiva, navegació recreativa etc.

Portbou és port de mar, però també el darrer poble dels Pirineus. En aquest punt, la gran serralada s’enfonsa en el mar i propicia que alts cims i abruptes serres converteixin un paisatge litoral en un paisatge de plena muntanya. Això permet perdre’s entre prats i boscos frondosos mentre l’horitzó segueix dominat pel blau del mar, o bé descobrir l’arrelament de la història en aquestes muntanyes a través dels dolmensmenhirs i barraques de vinya que encara perduren.

Fent excursions per aquesta terra de Tramuntana entraràs en contacte amb la natura, podràs gaudir de l’embassament, del seu entorn únic i de les torrenteres cristal·lines, assaborir les moltes històries humanes lligades a aquest indret o simplement alliberar la ment de totes les tensions de la vida quotidiana.