Barcelona
Berguedà
858 h.
553 m.

Olvan

El municipi inclou dos nuclis de població ben diferenciats. Olvan, amagat entre serres a l’est del Llobregat, és un poble que s’ha dedicat tradicionalment a la pagesia i que conserva la tranquil·litat, mentre que Cal Rosal, a tocar el riu, és una colònia tèxtil amb un passat esplendorós i un futur prometedor.

Olvan és un petit municipi amb una gran varietat de recursos turístics. El seu passat rural i tèxtil a la vegada ha deixat un llegat de gran valor cultural, patrimonial i humà que us acostarà a diversos moments de la seva història. Els seus habitants han sabut reconvertir aquests elements històrics amb gran creativitat i empenta en uns atractius turístics molt especials pels visitants d’avui.

Cal Rosal, mostra el ric patrimoni industrial que encara conserva i ofereix un nucli comercial i de serveis que pot ser molt útil en els dies de la vostra estada al Berguedà. Tot el conjunt està resseguit per la Ruta de les Colònies que, tot baixant pel costat del riu, us portarà a conèixer racons de calma i també la gran riquesa que ha aportat el riu Llobregat a la comarca.

El lloc d’interès més destacable és Santa Maria de Valldaura (església del municipi d’Olvan inclosa en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya), i és un petit exemplar del romànic del segle XIII.