Barcelona
Anoia
40742 h.
313 m.

Igualada

Igualada és la capital de la comarca de l’Anoia. El seu nom prové del llatí aqualata que sembla ser que vol dir el lloc on el riu Anoia es fa ample.

El seus inicis se situen al segle X, quan era un petit nucli de població i dos segles després, ja tenia muralles. Va créixer i les muralles es van anar ampliant fins al segle XVIII amb nous barris. La indústria de la pell també va anar augmentant, tant que es construeixen adoberies noves fora muralla.

Com a edificacions cal destacar la importància del modernisme a Igualada. Un clar exemple n’és l’Asil de Sant Crist. És un edifici singular a la població tant per la seva arquitectura com per les seves grans dimensions. També hi ha altres edificis que cal esmentar, com el de Ca la Mamita o Cal Ratés.

Quant a festes tradicionals cal destacar la Festa del Traginers, que se celebra al mes de gener; la Festa del Sant Crist d’Igualada, que se celebra el dimarts de Pasqua; l’Aerosport, fira d’aeronàutica esportiva i col·laborativa que s’acostuma a dur a terme al mes de maig; la Festa Major d’Igualada, a finals d’agost; i la Fira de Setembre que té origen en l’agricultura i la ramaderia de la zona.