Tarragona
Ribera d'Ebre
3410 h.
47 m.

Flix

Flix és un municipi de la comarca de la Ribera d’Ebre. Es troba situat al nord de la comarca i just en una corba del riu Ebre, un meandre, i sembla ser que aquest seria l’origen del mot llatí del qual ha evolucionat el seu topònim, Flexus. El terme de Flix el formen tres entitats de població que en aquests moments formen un nucli urbà continu. Són el nucli de Flix, la Colònia de la Fàbrica i los Camellarets. També hi ha el nucli dels Masos de Flix que ara mateix es troba deshabitat.

Dins del terme de Flix s’han trobat diverses restes de poblats ibers i, fins i tot, anteriors. Per una banda tenim el poblat situat a la Vall de Sebes, el Castell, el barranc del Mosselló i els Castellons. En tots aquests punts s’hi han trobat restes de ceràmiques, murs, tombes i material divers. Per un altre costat, i durant l’edat mitjana, succeeix la conquesta àrab del territori i la reconquesta del mateix en mans de Ramon Berenguer IV.

Avui en dia la població de Flix ha obert diversos escenaris per donar a conèixer la seva història i ho ha fet a través de visites guiades que permeten conèixer el castell, el refugi antiaeri i el nucli antic de la població.