Girona
Alt Empordà
958 h.
12 m.

El Port de la Selva

Aquest municipi de l’Alt Empordà és una barreja de colors naturals: té el blau del mar mediterrani, el verd de les vinyes plantades i el marró de la serra de Rodes, que en aquesta zona pren el nom de la Verdera.


La serra de Rodes acull, al seus peus, la població de El Port de la Selva i al seu cim el monestir de Sant Pere de Rodes, la joia arquitectònica de la població que, juntament amb el castell de Verdera i l’antic poble de Santa Creu de Rodes, va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.


No es té constància del nucli de cases de El Port de la Selva fins al segle XVIII. Els primers pobladors sembla ser que eren pescadors de la Selva de Mar o d’altres pobles del voltant que havien instal·lat les casetes per a guardar els estris de pesca. Juntament amb la vinya i l’olivera eren les activitats econòmiques de la població.


Aquest terme té algunes de les millors platges de Catalunya. N’hi ha que són de sorra i altres que tenen pedres arrodonides, però totes tenen una aigua totalment cristal·lina, l’aigua pròpia del Cap de Creus.