Girona
Garrotxa
947 h.
296 m.

Castellfollit de la Roca

El petit poble de Castellfollit de la Roca s’alça sobre una espectacular cinglera basàltica de 50 metres d’alçada i de gairebé un quilòmetre de llargada retallada pel riu Fluvià.L’antiga vila, que estava envoltada de murs, va ser destruïda pels terratrèmols de 1427-1428.

Els estrets carrerons del poble desemboquen a l’antiga església de Sant Salvador, a l’extrem de la cinglera, on hi ha un mirador amb unes vistes privilegiades. Castellfollit de la Roca és una de les portes d’entrada al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Algunes de les activitats culturals més destacades són l’obertura del mercat cada dissabte, així com la sortida dels Gegants. El poble té una parella de gegants que surten cada any per la Festa de la Germandat, la Festa Major i la Trobada Gegantera de Castellfollit de la Roca. A més, també participen en trobades geganteres arreu de Catalunya, construïts l’any 1906. També hi destaquen l’exposició-concurs de les Figures de Plom, organitzada per l’associació estatal La Fàbrica Roja. Un espectacle per poder gaudir de petites obres d’art en format miniatura de metall tot i que alguns pintors d’efectes especials.