Barcelona
Anoia
5342 h.
317 m.

Capellades

El municipi de Capellades es troba a la comarca de l’Anoia, al marge dret del riu Anoia, on aquest talla la Serralada Prelitoral.

La història de la vila es remunta a l’any 955, tot i que la zona ja havia estat poblada durant la prehistòria. Els primers segles de la seva història, Capellades era propietat del monestir de Poblet, i més endavant passaria a mans de l’abadessa de Pedralbes. Al llarg la seva història Capellades va patir guerres i epidèmies que van reduir la seva població, que no es va refer fins al segle XIX, amb la industrialització de la zona. Durant els segles XVIII i XIX Capellades fou  un dels centres paperers més importants del país, i fruit d’aquest passat tant important es va crear el Museu Molí Paperer de Capellades, un clar exponent de l’arqueologia industrial de mitjans del segle XX.

Algunes de les festes i esdeveniments de folklore popular que podem gaudir a Capellades són Les Festes del Carrer, el Mercat Figueter, la Festa Major de Capellades i la d’Hivern així com la Mostra de Cervesa Artesana de Capellades. La gastronomia, com la de la comarca, és fronterera entre la cuina de terra endins i la de litoral, entre tradició i modernitat. Entre els nombrosos plats hi destaquen la Coca de Capellades, els Tortells de Barri i l’Arròs paperer.