Girona
Ripollès
2298 h.
947 m.

Camprodon

Camprodon és un municipi de la comarca del Ripollès, dins la província de Girona i al centre dels Pirineus gironins. A més, hi neix la fusió del riu Ter i el Ritort.

Aquest municipi, a més de ser conegut per les Esglésies i Ermites d’estil romànic, també s’hi troben nombroses fonts distribuïdes per la vall que se situen enmig d’un paisatge rural únic.

Segons explica la llegenda de Sant Patllari, les relíquies d’aquest es trobaven a Embrun, un poble situat als Alps francesos, quan uns frares benedictins van robar-les i se les van endur cap a Espanya carregades sobre un burro.

En passar per Camprodon, l’animal es va aturar i, per molt que els monjos el forçaven, no van aconseguir moure’l. El burro, enfadat, va tirar tres coces a terra i va fer brollar tres sortidors d’aigua, que encara es poden veure actualment a la Font de Sant Patllari. En veure que els esforços per moure’l no servien de res, el monjo va deixar lliure el burro i aquest va entrar al poble de Camprodon, passejant-se per l’Església del Carme, la de Santa Maria i, finalment, entrant al Monestir de Sant Pere, on les relíquies es va quedar per sempre més.