Tarragona
Baix Camp
34734 h.
24 m.

Cambrils

En el terme municipal de Cambrils, els nuclis principals i centrals de població són els que estan formats pels barris antics de la Vila i el de la Marina.
El litoral està format per un total de 9 km de platges arenoses. Aquestes platges es divideixen en platges de llevant o oriental i de ponent o occidental, segons estiguin situades a l’est o a l’oest del port de Cambrils.

L’origen del poblament a Cambrils es remunta a l’època prehistòrica. No va ser, però, fins a l’època romana quan s’intensificà especialment l’ocupació humana de l’actual Cambrils, tal com ho demostren les diferents restes arqueològiques trobades per tot el terme, com per exemple a la zona de la Llosa, afavorida per la proximitat amb la capital Tàrraco i pel pas de la Via Augusta.
A més, Cambrils és coneguda com la Capital Gastronòmica de la Costa Daurada, amb més de 150 restaurants, dos d’ells reconeguts amb una Estrella Michelin, i d’altres, reconeguts en revistes especialitzades en gastronomia, per l’estil mariner, tradicional i per les matèries primeres de les seves receptes.