Lleida
Garrigues
248 h.
297 m.

Bovera

Bovera és un municipi situat a l’extrem sud-occidental de la comarca de les Garrigues, en contacte amb la Ribera d’Ebre. Aquesta ubicació geogràfica fa que mantingui una estreta relació amb aquesta comarca de Tarragona. Com altres poblacions d’aquesta zona, el cultiu d’oliveres i ametllers representa una part important de la seva activitat econòmica.

És una vila amb una important activitat social i diverses celebracions, com la Festa de la Clotxa, menjar típic de la zona, que congrega un bon nombre de visitants.

Als voltants, s’hi poden fer diferents excursions a peu o bicicleta per descobrir boniques panoràmiques i el patrimoni de construccions de pedra seca.

És imprescindible visitar l’antiga bassa del poble, que va ser substituïda per una bonica plaça, i l’Església de Sant Josep de Bovera, un dels edificis més singulars del poble, la qual recorda en l’actualitat un temple barroc, encara que pertany al romànic de transició. A més d’un portal romànic del segle XIII, on abans hi havia la casa rectoral.