Tarragona
Baix Ebre
723 h.
19 m.

Benifallet

Benifallet és un poble i municipi de Catalunya pertanyent a les Terres de l’Ebre. El terme municipal de Benifallet, d’una extensió de 62,61 km² és situat a l’extrem més septentrional de la comarca del Baix Ebre, al límit amb les comarques veïnes de Terra Alta i la Ribera d’Ebre.

En l’última dècada, Benifallet ha gaudit d’un fort creixement turístic gràcies a l’explotació de les Coves de Benifallet i la navegabilitat del riu Ebre. També hi destaquen altres punts d’interès com l’església parroquial construïda l’any 1635 i reconstruïda per complet en finalitzar la Guerra Civil Espanyola; el massís de Cardó, on es troba l’antic convent de Sant Hilari de Cardó, fundat el 1605 i que actualment funciona com a museu; diferents restes arqueològiques, com pintures rupestres de la cova de l’Agulla i les restes d’un poblat al Castellet de la Roca Roja de l’època ibèrica, entre d’altres; i l’antiga Estació de Benifallet.

Finalment, pels amants de la gastronomia, cal destacar el “pastisset de Benifallet” com a producte local amb reconeixement arreu del territori català.