Tarragona
Terra Alta
444 h.
506 m.

Arnes

Arnes és una vila i municipi de la comarca de la Terra Alta, limítrof amb l’Aragó. Situada a l’extrem sud de la comarca, la vila es troba sobre un petit turó a 508 m d’altura que domina el riu Algars. Per la banda sud s’endinsa en el massís dels Ports de Tortosa-Beseit, mentre que la banda nord, més plana, està dominada pels rius Algars i dels Estrets.

Un dels punts d’interès del poble és l’edifici de l’ajuntament, una de les construccions civils més importants del Renaixement català, construït el 1584 per Joan Vilabona de Queretes, on destaquen el gran porxo de la planta baixa i les finestres de la planta noble. En els darrers anys s’han recuperat les restes de l’absis de l’antiga església gòtica, que es poden observar al costat de l’actual, construïda al segle XVIII. A més, l’any 1992 va ser declarat com a Conjunt Històric per la Generalitat de Catalunya.

Gràcies a la seva situació propera al Parc Natural dels Ports, en el terme d’Arnes s’hi ha desenvolupat una forta oferta de turisme rural i d’excursions pels amants de la natura i les aventures.