Barcelona
Maresme
15941 h.
10 m.

Arenys de Mar

Arenys de Mar és una vila i municipi de Catalunya situat a la comarca del Maresme i la capital judicial de l’Alt Maresme.

El nucli urbà és situat a la finalització de la riera d’Arenys, que el connecta amb l’interior passant per Arenys de Munt. Es troba també a prop del parc natural del Montnegre – Corredor i del massís del Montseny.

És un important port pesquer —el principal de la província de Barcelona— i recreatiu. Tant és així que el port i els seus serveis són el motor principal de l’economia del municipi.

Les platges, emmarcades pels turons que arriben fins arran de mar, són un anunci de la veïna Costa Brava (Girona es troba a 60 km d’Arenys de Mar). S’hi pot trobar la platja de la Musclera.

Santa Maria d’Arenys, coneguda avui en dia com Arenys de Mar, és un municipi jove si el comparem amb moltes poblacions de Catalunya: només té 400 anys. Ara bé, són anys plens d’història. Arenys de Mar és vila des de l’any 1599, i tingué una gran importància marítima durant els segles XVIII i XIX. El port d’Arenys, durant molts anys l’únic existent a tota la costa nord de Barcelona, és l’exemple més evident de la llarga història i tradició marinera de la vila.

L’oferta turística està diversificada. Els atractius artístics i monumentals, els museus, el port, i tot el que envolta el mite de Sinera —creat per Salvador Espriu— són bons arguments per arribar a Arenys. Els caps de setmana són molts els qui venen a la vila senzillament per fer un bon àpat als restaurants del port o als establiments de dins del nucli urbà.