Girona
Selva
5654 h.
181 m.

Anglès

Anglès és un municipi situat al nord-est de la comarca de la Selva, Girona.

El nucli antic de la població està ubicat al cim d’una petita muntanya que hi ha al bell mig de la plana per on passen la ria d’Osor i el riu Ter. Mentre que la resta de la població s’ha anat situant al llarg d’aquesta plana, a petites muntanyes.

El municipi d’Anglès comprèn, a més, els veïnats del Pla d’Amont i el Pla d’Avall, situats al bell mig de la plana, i el veïnat de les Masies de Sant Amanç, sobre una zona muntanyosa propera a la Guilleries.

A més dels espectaculars paratges naturals característics del municipi, és imprescindible visitar el barri gòtic de la població, que és un dels més antics i importants de Catalunya. Passejant pels seus carrers s’hi descobreixen diferents estils arquitectònics i grups de construccions: cases medievals, casalots gòtics, els edificis noucentistes de Can Cendra i Can Camps.

Els espais exteriors que trobem al carrer Major i carrer Avall, aquest últim conegut pels seus dos arcs que el travessen d’una banda a l’altra, són de visita obligada. Tampoc es pot deixar de visitar la plaça de la Vila, antic pati d’armes del castell d’Anglès, i l’església de Sant Miquel, que era l’antiga capella del mateix castell, on encara avui es poden veure alguns elements de l’època.

Fora de les muralles que protegien el poble, s’hi troben l’antic molí del castell del segle XIII; el barri de Santa Magdalena; i el camí ral que portava a Girona a l’època medieval i que es coneixia com a Via Moneria.

Per la població d’Anglès també passa la via verda del carrilet que va de Girona a Olot. Així que ja sabeu, bicicleta i manta que queda camí per recórrer!