Girona
Selva
2332 h.
186 m.

Amer

Amer és una vila i municipi de la comarca de la Selva, situat a l’extrem septentrional de la comarca. Amb una població de 2.281 habitants (2014) i una superfície de 40,05 km².

El municipi està situat en una vall rodejada de muntanyes amb gran riquesa forestal, per això el paisatge sempre es manté verd. Les muntanyes que ens rodejen són plenes d’indrets peculiars i racons per a perdre’s enmig de la natura. Passejar pels camins prop de la riera, caminar per boscos d’alzinar i pins, vorejar les penyes escarpades, abeurar-se en una de les moltes fonts o fer una passejada per la via verda fan del nostre municipi un indret ideal per a gaudir del seu entorn natural.

Algunes de les festes i tradicions populars més conegudes són l’Aplec de Santa Brígida o la Festa Major. L’aplec se celebra el primer diumenge de febrer i l’organitza el grup excursionista esquelles. És una festa molt estimada i molt concorreguda. La Festa Major se Se celebra entre ntre el 14 i el 17 d’agost. Cal destacar la Sardana de l’Alcalde el dia 16 a les onze del vespre, una tradició que pocs pobles conserven. També és tradicional el concert de cobla interpretat per la Principal de la Bisbal.

Com a curiositat hi podem trobar trossos de tota Catalunya a la plaça d’Amer, feta el 1982, comparteix pedres i materials de construcció de Badalona, Barcelona, la Bisbal, Figueres, Girona, Mataró, Olot, Palamós, Sabadell, Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners, Terrassa i Vic.