Tarragona
Montsià
9434 h.
72 m.

Alcanar

El municipi d’Alcanar té una superfície de 47,07 km2. Situat a la comarca del Montsià, és el municipi més meridional del Principat. Aquesta situació geogràfica li atorga un microclima propi i característic.

El municipi s’estructura en quatre nuclis urbans:

-El nucli principal, que dóna nom al municipi, és Alcanar. La ciutat es troba a escassos quilòmetres de la costa. En destaca el nucli històric, al voltant de l’església parroquial de Sant Miquel, amb carrers estrets i en pendent.

-Les cases d’Alcanar conserven encara una fesomia d’autèntic poble mariner. Hi conviuen l’ofici pesquer amb activitats turístiques i amb una variada oferta gastronòmica. En destaca la façana marítima, que conserva encara les antigues cases de pescadors.

-La gran expansió turística de la zona costanera del municipi canareu ha donat lloc a un tercer nucli disseminat, conegut com a Alcanar Platja. Es tracta d’una zona residencial, sembrada de cases disperses i urbanitzacions on la majoria d’habitatges són de segona residència.

-Motivats per la recerca d’una vida alternativa, l’any 1973 Theodoro Eichheim i un grup d’amics van fundar la comunitat de la Selleta, inspirada en la revolució estudiantil del maig del 68 i el rerefons contracultural de l’època.