Lleida
Urgell
5411 h.
337 m.

Agramunt

El municipi d’Agramunt es troba a la comarca de l’Urgell, situat al peu del riu Sió. Amb 5390 habitants és la segona vila en importància de la comarca de l’Urgell i està formada pels agregats d’Almenara Alta, Donzell d’Urgell, Mafet, Montclar d’Urgell i les Puelles. És la població capdavantera de la Ribera del Sió, situat en el punt de confluència de l’Urgell, la Segarra i la Noguera.

La seva economia es basa principalment en l’agricultura, la indústria metal·lúrgica i els petits comerços, tot i que el sector del torró i la xocolata han esdevingut també un pol d’atracció econòmic i turístic.

La història de la vila d’Agramunt es remunta a l’any 1070 quan va ser fortificada per fer front a la invasió dels àrabs. Fruit d’aquesta llarga història han quedat un gran nombre d’edificacions de gran interès, moltes de les quals poden identificar-se recorrent els seus carrers.

Agramunt és conegut arreu pels seus torrons fets amb mel, fruits secs i clara d’ou, elaborats de manera tradicional des del 1741. També és molt coneguda la seva xocolata a la pedra. De fet la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra es remunta des del 1988 i és un dels esdeveniments més populars del municipi.